• ODSEK KLAVIRA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GITARE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK DUVAČA I SOLO PEVANJA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GUDAČA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu gudačkog orkestra...

 • ODSEK HARMONIKE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu orkestra harmonika...

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu hora OMŠ,
  - izveštaj o radu hora SMŠ...

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • Raspored pripremne nastave za ispite u avgustovskom ispitnom roku školske 2018/19. godine

 • Ispiti u avgustovskom ispitnom roku

Odsek opšteobrazovnih predmeta
Istorijat
         
Od kada je škola konstituisana kao samostalna srednja muzička škola i kao takva izdvojena iz sastava Valjevske gimnazije, opšteobrazovna nastava se odvija u prostoru naše škole.
Svi predmeti opšteobrazovne nastave, osim francuskog i nemačkog jezika, su ostali u nastavnom planu i programu i jedine promene odnose se na nastavnički kadar. Prof. sociologije mr Jovanka Božić i prof. psiholigije Vesna Golubović, te prof. informatike i audio vizuelne tehnike Nebojša Nastić, predaju od početka do danas u našoj školi.
Školske 2006/2007.god. u školi su predavali sledeći profesori:
Biljana Erčić - srpski jezik , Milena Matić - engleski i nemački jezik, Olga Stamenić - francuski jezik, Marija Milovanović - italijanski jezik, Marija Aleksić - istorija sa istorijom kulture i civilizacije, Milenko Simić - biologija, Milan Mihailović - fizika, Miroslava Pantović - filozofija, Jugoslav Janevski - fizičko vaspitanje, Dejan Tripković - pravoslavni katihizis i Slađana Marjanac - građansko vaspitanje.
Unarednoj školskoj godini 2007/2008. došlo je do promena u nastavničkom kadru iz pojedinih predmeta.
Biologiju je od šk.2007/08. do 2009/10.god. predavala prof. Verica Avramović – Milovanović, a u ovoj školskoj godini, 2010/11. taj predmet predaje prof. Maja Mladenović.
Istoriju sa istorijom kulture i civilizacije kao i Građansko vaspitanje od školske 2007/08.god. predaje prof. Nataša Kristić.
Od iste šk.godine 2007/08. predmet Srpski jezik i književnost predaje prof. Svetlana Dujaković.
Nastavni predmet Fizičko vaspitanje predaje prof. Nenad Selaković, takođe od šk.2007/08.godine.
Engleski i Italijanski jezik u  šk.2007/08.god. predavala je prof. Marija Bug - Milovanović do 2009/10.godine od kada Engleski jezik predaje prof. Marija Matić, a Italijanski jezik predaje prof. Tatjana Silić. Danas italijanski i engleski jezik predaje prof. Marija Milovanović.
Versku nastavu od šk.2007/08.god. do 2009/10.god. predavao je Lukić Neven, a u šk.2010/11.god. Dušan Novaković.
Nemački i Francuski jezik danas nisu u programu opšteobrazovnih predmeta u školi, a u šk.2007/08.god. Nemački jezik je predavala prof. Jelena Rajović, a u šk.2008/09.god. prof.Dragica Petrović, dok je Francuski jezik od početka konstituisanja SMŠ predavala prof.Olga Stamenić do 2009/10.godine.
U školskoj godini 2010/11. sa radom u SMŠ počeli su: prof. filozofije Nenad Nikolić, prof.fizike Dragica Đuknić, prof.biologije Maja Mladenović, pravoslavni katihizis predaje Dušan Novaković, a audio vizuelnu tehniku inž. Slavko Marjanović.
Pored izvanrednih rezultata postignutih iz stručnih predmeta, učenici SMŠ su pokazali dobre rezultate i iz opšteobrazovnih predmeta, što se vidi iz visokog proseka ocena.
Posebno su zapaženi sportski rezultati učenika ostvareni na takmičenjima u plivanju, košarci, stonom tenisu i atletici.
Svakako treba istaći braću Đorđa i Aleksandra Rakića koji su u plivanju osvojili bronzanu i srebrnu medalju na međuškolskom takmičenju 2007/08.godine, te Viktora Đuknića koji je osvajač srebrne medalje na istom takmičenju.
Učenici škole su svih proteklih godina aktivno učestvovali u mnogim školskim manifestacijama, od vođenja programa, do prezentovanja poetskog stvaralaštva. Bivša učenica naše škole, Sara Novičić, uspešan student druge godine engleskog jezika, nedavno je objavila svoju prvu zbirku pesama „Poljubac za nebo“.
Na republičkom takmičenju recitatora, naša svestrana učenica, Milena Marković, osvojila je drugu nagradu. 

Svake godine neko od naših učenika se opredeli da školovanje nastavi na fakultetima društvenih i prirodnih nauka, iako muzika ostaje njihov prvi izbor i prva ljubav.
 


Nastavnički kadar Odseka opšteobrazovnih predmeta (SMŠ), u školskoj 2015/16. godini, čine:
 • Nebojša Nastić – informatika, šef stručnog aktiva
 • Svetlana Dujaković – srpski jezik
 • Marija Milovanović – engleski jezik
 • Mina Medić – italijanski jezik
 • Nataša Kristić – istorija sa istorijom kulture i civilizacije
 • Slađana Krstić – biologija
 • Dušan Branković – fizika
 • Milica Stepanović – psihologija
 • Mirjana Grujičić – filozofija
 • Nenad Selaković – fizičko vaspitanje
 • Mijo Stojkanović - sociologija


Izveštaj Stručnog veća za predmete opšteobrazovne nastave u srednjoj školi za školsku 2014/15. godinu

Školske 2014/15. godine veće za predmete opšteobrazovne nastave su činili:
 • Svetlana Dujaković, srpski jezik i književnost
 • Marija Milovanović, engleski i italijanski jezik
 • Nataša Kristić, istorija sa istorijom kulture i civilizacije i građansko vaspitanje
 • Nebojša Nastić, informatika
 • Vladimir Pantić, fizičko vaspitanje
 • Darko Čkojić, pravoslavni katihizis
 • Mira Mladenović, biologija
 • Dušan Branković, fizika
 • Ana Veselinović, psihologija
 • Mirjana Grujičić, filozofija
 • Mijo Stojkanović, sociologija
Nastava se odvijala po okvirima i obimu predloženim od Ministarstva prosvete Republike Srbije. Specifična struktura nastavnog osoblja i činjenica da mnogi nastavnici rade u dve  škole, uticali su na posebnosti rada aktiva, komunikacija među članovima najčešće je obavljana telefonom a informacije su bile dostupne na oglasnoj tabli u nastavničkoj kancelariji. Sastanci održavani uz sednice Odeljenskog i Nastavničkog veća SMŠ, kada su svi zaposleni prisutni.

Na početku školske godine nabavljeni su udžbenici i druga nastavna sredstva koja su nastavnici potraživali.

Posete:
U oktobru su učenici, odeljenski starešina i direktor škole bili na stručnoj ekskurziji na Krfu. Učenici su ispoljili poznavanje kulture ranijih civilizacija i znanja iz istorije, kao i znanje stečeno na časovima književnosti.
U okviru planirane dodatne/dopunske nastave iz predmeta Građansko vaspitanje i Istorija sa istorijom kulture i civilizacije učenici su sa nastavnikom N. Kristić posetili Muzej Grada Valjeva.


Takmičenja:
 • Održan je turnir u fudbalu za učenike SMŠ i bilo je važno učestvovati! Bodrio ih je prof. fizičkog vaspitanja Vladimir Pantić.
 • Učenici SMŠ učestvovali su na Krosu RTS-a;
 • Na Opštinskoj smotri recitatora ,,Pesniče naroda mog“ školu je predstavljao Vukadin Stanišić.
 • Na Petom valjevskom srednjoškolskom konkursu časopisa za književnost, umetnost i kulturu „Akt“ nagrađeni su radovi naših učenika Jelene Lukić i Vukadina Stanišića. Radovi su ravnopravno nagrađeni i ocenjeni u zavidnoj konkurenciji, a odabrani su među pet najboljih od svih prispelih radova. Objavljeni su u časopisu ѕa književnost, kulturu i umetnost „Akt“, a svečana promocija održana je 30. 12. 2014. godine u biblioteci „Ljubomir Nenadović“ Valjevo.

 
Seminari:
U februaru mesecu 2015. godine u prostorijama škole održan je seminar „Školsko zakonodavstvo – osnova razvoja obrazovanja i vaspitanja“ (347) kome su prisustvovali nastavnici Svetlana dujaković i Marija Milovanović, a u aprilu mesecu 2015. godine, realizovan je program stručnog usavršavanja „Kvalitetna komunikacija sa roditeljima – preduslov za uspešnu afirmaciju preispozicija deteta u umetničkoj školi“ (779) a prisustvovali su Marija Milovanović i Nebojša Nastić. Tokom proleća, nastavnik informatike Nebojša Nastić, organizovao je za kolektiv škole obuku   po ECDL programu koji su nastavnici završili i dobili sertifikate.  

U svakodnevnim aktivnostima u školi i van nje učenici SMŠ potvrđuju zanimanje i veštine u korištenju audio-vizuelnne tehnike: snimaju koncerte, vrše pripremu za gledanje edukativnog materijala za potrebe nastave i slično. Znanje engleskog jezika ispoljava se u svakodnevici učeničkog života.


Zaključak:
Školska godina uspešno je privedena kraju, nastava je realizovana u potpunosti, bez nedovoljnih ocena. Profesori su u skladu sa potrebama i mogućnostima odgovorili na postavljene zadatke i tokom godine pohađali mnoge kurseve i seminare u cilju stručnog usavršavanja. Sve navedene aktivnosti ne bi bile tako uspešne bez nesebične pomoći pedagoga škole Violete Ognjenović.
Rukovodilac veća
Nebojša Nastić