• ODSEK KLAVIRA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GITARE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK DUVAČA I SOLO PEVANJA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

 • ODSEK GUDAČA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu gudačkog orkestra...

 • ODSEK HARMONIKE

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu orkestra harmonika...

 • ODSEK STRUČNIH TEORETSKIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu,
  - izveštaj o radu hora OMŠ,
  - izveštaj o radu hora SMŠ...

 • ODSEK OPŠTEOBRAZOVNIH PREDMETA

  - istorijat,
  - nastavnički kadar,
  - izveštaj za 2014/15. godinu...

Pocetna stranaAktuelno / vestiIstorijat skoleKolektiv skoleKontakti skole
 • RASPORED ČASOVA

 • od 11. do 14. aprila 2019.

 • Rezultati

 • Zimski raspust: PRODUŽEN do 24. februara

Export to ics (for outlook, google calendar, etc...)

4. HorFest

Dešavanje 

Vreme:
11.04.2019 - 14.04.2019 
Kategorija:
Takmičenja

Opis

Поштованe колеге!

 
Музичка школа „Живорад Грбић” има част да Вас позове да учествујете на:

 

4. Ваљевском фестивалу хорова „ХорФест”

од 11. до 14. априла 2019. године


 

Пуне четири године, идеја покренута иницијативом Николине Нинић и Вање Урошевић, професорки наше школе, да кроз фестивал посвећен хорском певању, МШ „Живорад Грбић” освежи и унапреди традицију хорског певања у нашем граду али и у региону, и овог априла по четврти пут у Ваљеву окупља хорове из земље и иностранства. Три године трајања фестивала, наш ХОРФЕСТ су дефинисали као програм високог квалитета и у организационом и у уметничком смислу. Од самог почетка подржани од стране највећих диригентских имена и музичиких педагога, попут др Драгане Јовановић, Слађане Торбице, Данијеле Шошкић, др Јелене Цветковић Црвенице, Божане Дивац, Весне Шоуц и Аљоше Новаковића, кроз програм ХОРФЕСТА угостили смо преко 70 хорова различитог узраста и категорија, чиме смо доказали да су култура и традиција вокалног израза значајно присутни како у Ваљеву, тако и у градовима целе земље и региона.

На овогодишњем фестивалу, као и претходне године, стручним жиријем ће председавати Весна Шоуц, диригент, редовни професор на Факултету музичке уметности у Београду. И ове године почаствовани смо стручном подршком проф. Аљоше Новаковића, уметничког директора фестивала „Виле” у Приједору. Као истакнути локални представник, жирију се ове године придружује Дијана Јеринић - Милић, наставник музичке културе и диригент веома успешног школског хора Прве основне школе у Ваљеву.

Овогодишњи „ХорФест” наставиће неговање жанрова и категорија које су изнедрили претходна три фестивала, а све у циљу сталног унапређивања хорског интерпретативног израза и присутности овог вида музичког изражавања у тренутној слици уметничке музике у земљи. Прилику да учествују имају сви дечји, омладински, мешовити, камерни, једнородни хорски састави и вокалне групе, као и фолклорне групе које делују при свим државним или приватним институцијама. Као и сваке године, руководиоци ансамбала моћи ће да на дискусији са жиријем под називом „Округли сто”, чују запажања и мишљења о свом наступу, добију савете, смернице и инспирацију за даљи рад и унапређивање. Уз све ово, руководиоци певачких састава имаће прилику да успоставе контакте са својим колегама!

Велико нам је задовољство да Вас обавестимо да ће на 4. ХОРФЕСТУ, др Драгана Јовановић, доцент за хорско певање на Катедри за дириговање Факултета музичке уметности у Београду и диригент Академског хора „Collegium musicum” реализовати мастер клас намењен диригентима. Мастер клас је ће бити реализован у току трајања фестивала а сви заинтересовани полазници биће обавештени о детаљима реализације истог.

Са уверењем да ћемо заједнички унапредити хорско певање у нашем граду, земљи и региону и жељом да квалитетна музика оживи у пуном светлу за време трајања ВАЉЕВСКОГ ФЕСТИВАЛА ХОРОВА „ХорФест”, очекујемо Вас!


ПРОПОЗИЦИЈЕ

Пропозицје 4. ХорФеста можете погледати на нашем сајту на ОВОМ ЛИНКУ.


ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Moлимо Вас да нам, у циљу што боље организације фестивала, Ваше учешће потврдите слањем пријава и уплате донација најкасније до:

10. марта 2019. године